טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

זה המקום לתת טיפים ועצות טובות בענייני מחשבים בלבד. וכן לכתוב מדריכים לתוכנות או לפעולות שונות במחשב.

מנהל: מפקח

חוקי הפורום
בפורום זה ניתן לכתוב רק אשכולות עם תוכן ולא שאלות. כל אשכול שיפתח בצורת שאלה ימחק מיידית. לשאלות נועדו הפורומים האחרים.
כמו כן. אין להעתיק מדריכים מפורומים אחרים ברשת. אנא נהגו על פי הכללים לטובת הסדר הטוב.

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי חסד » ל' אב התשס"ח, 16:43

פשששששששששש פנטסטי!!!!
בשבילי, האחרון, הוא ממש שימושי
חן חן
תמשיך
חסד
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 209
הצטרף: י"ב אדר ב התשס"ח, 09:53
תודות שנשלחו: 6 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 15 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » א' אלול התשס"ח, 22:14

תודה על התגובות.
בעזהשי"ת כשיהיה לי קצת זמן אתן עוד.
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי מוטי » א' אלול התשס"ח, 14:43

פעיל. אולי תעזור לי להגדיר מאפיין של שורה מסוימת בטופס .
לדוגמא, שאוכל תוך כדי עבודה לשנות צבע של רקע הפירוט בשורה ספציפית.
(לא הפיתרון של עיצוב מותנה כי לא בכל דבר אפשר)
תודה
מוטי
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 289
הצטרף: י"ז שבט התשס"ח, 16:55
תודות שנשלחו: 21 פעם
תודות שהתקבלו: 80 פעמים ב 49 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » א' אלול התשס"ח, 17:16

למיטב ידיעתי אין אפשרות להגדיר מאפיין של שורה בודדת. כשמגדירים מאפיין הוא קובע על כל שורות הטופס.

הצורה היחידה היא "עיצוב מותנה" - דבר שמאוד לא מומלץ בטפסים מפני שהטופס מרצד עקב הבדיקות החוזרות ונשנות.
אנסה משהו עם IIF. אם יהיה לי רעיון, אכתוב.

(פעם ניסיתי לעשות כעין זה. הפתרון שאז עלה בידי הוא לעשות "סימון" אבל לא ע"י צבע, אלא ע"י אות מסויימת. דוגמה:
הגדרתי שדה בשם "סימון" והכנסתי בו מקור פקד:
iif([תנאי:{מס' שורה = 1}],"!",NULL)
הגדרתי את צבע האות בשדה לאדום, וכך השורה סומנה ע"י סימן קריאה בצבע אדום.
טיפ: נסה לחפש צורות יותר טובות בגופני סמלים כמו:guttman logo,Wingdings,Wingdings וכד')
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי מוטי » א' אלול התשס"ח, 17:25

אני לא מתכוון בהגדרה מראש אלא תוך כדי ריצת קוד vb
בהגדרה מויז'ואל בייסיק.
תודה על עזרתך
מוטי
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 289
הצטרף: י"ז שבט התשס"ח, 16:55
תודות שנשלחו: 21 פעם
תודות שהתקבלו: 80 פעמים ב 49 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » א' אלול התשס"ח, 20:22

גם בהגדרה תוך כדי ריצת קוד, זה מגדיר את המאפיין של כל הטופס ומשפיע על כל השורות.

רק פונקציות(לדוג' IIF) מתייחסת לשורה זו בלבד, וגם כאן אפשר רק להגדיר נתונים ולא מאפיינים.

אשמח להווכח שאני תועה ואנשי מיקרוסופט חכמים יותר...
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » ב' אלול התשס"ח, 21:46

הממצאים בינתיים (ישבתי על זה 5 דקות) הם כך:

א. אנו מדברים רק על טפסים המוצגים כ"טפסים רציפים". בתצוגת טופס בודד אפשר לכתוב באירוע "בנוכחי" כל שינוי שהוא, מפני שבכל מקרה לעין המשתמש נראית רק הרשומה הרצויה.
ב. אם אין לך הרבה פקדים בטופס, נסה להוסיף שדה רקע ולעשות עליו עיצוב מותנה: יש להפוך את המאפיין "אפשר" של השדה ל"לא" ואת המאפיין "נעול" ל"כן". שים לב: ב"עיצוב מותנה" יש כפתור שעליו להיות לחוץ באם אתה מעוניין שהשדה ישמש כרקע ויהיה נעול גם כשהתנאי אמת.
אם ברצונך להסתמך על נתונים המשתנים בקוד אפשר לקבוע בקוד את הערך של השדה, ולהגדיר את צבע האות במאפיין הרגיל ובתנאי שווה לצבע הרקע או לעשות שדה חדש ולהסתמך עליו בתנאי.

בדקתי על טופס עם שני פקדים (מלבד שדה הרקע) מנסיון העבר זה גורם לריצודים בטפסים מלאי פקדים וכדו'.

נסה בעצמך בטופס.
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי חסד » ב' אלול התשס"ח, 22:35

כפי שאמר פעיל בטפסים רציפים יש בעיה מסוימת בשינוי העיצוב כי הוא מחיל אותו על כל השורות ולא מציג אותו רק על השורה הספציפית
בטופס בודד הפונקציה IF אכן מצוינת לדוגמא:
If Me.PakadName = "" Then
Me.Detail.BackColor = 12632256
else
Me.Detail.BackColor =
End If
חסד
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 209
הצטרף: י"ב אדר ב התשס"ח, 09:53
תודות שנשלחו: 6 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 15 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי מוטי » ב' אלול התשס"ח, 15:39

אתם צודקים (פעיל , חסד) אבל לכאורה טמון מתחת לטופס רציף איזה אינדקס לכל שורה ואליו אני רוצה להגיע
(לדוגמא אם ארצה לשנות אורך של פקד מסויים )
פעיל כתב:גם בהגדרה תוך כדי ריצת קוד, זה מגדיר את המאפיין של כל הטופס ומשפיע על כל השורות.

רק פונקציות(לדוג' IIF) מתייחסת לשורה זו בלבד, וגם כאן אפשר רק להגדיר נתונים ולא מאפיינים.

אשמח להווכח שאני תועה ואנשי מיקרוסופט חכמים יותר...


פעיל , עד כמה שידוע לי אפשר לשנות מאפיינים (אני שיניתי).
מוטי
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 289
הצטרף: י"ז שבט התשס"ח, 16:55
תודות שנשלחו: 21 פעם
תודות שהתקבלו: 80 פעמים ב 49 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » ב' אלול התשס"ח, 15:42

אני מדבר על פונקציית IIF בתוך פקד, לא בקוד.
(לא IF אלא IIF([],"",""))

מפני שבקוד זה משנה את כל הרשומות שבטופס.
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » ג' אלול התשס"ח, 10:16

טיפ לכותבי קודים:
יש לכם פרויקט גדול ובו הרבה טפסים עם פקד מאוד שמיש, לדוג' [חיפוש].
כדאי ליצור במקלדת קיצור אליו (בפרט פקד כזה שנמצא בד"כ בכותרת הטופס ובמעבר טאב לא מגיעים אליו).


שלב 1:
שיטה א: (נוחה יותר לכתיבה, אך מתאימה בעיקר בבנית פרויקט חדש, מפני שכל הפקדים בכל הטפסים צריכים להיות באותו שם (בדוג':[חיפוש])
כתיבת קוד כזה במודול (לא משנה איזה):
קוד: בחר הכל
Public Function gotofind()                         ' פונקציה ציבורית (בשם "לך לחיפוש")
On Error GoTo 0        ' כיבוי לכידת השגיאות, בשביל טפסים שבהם אין פקד כזה, או כשנמצאים בתוך פקד אחר שאין אפשרות לצאת ממנו וכו'
DoCmd.GoToControl "חיפוש"                        ' לך לפקד "חיפוש"
End Function                        ' סוף פונקציה


שיטה ב: (ארוכה יותר לכתיבה, מתאימה בעיקר לפרוייקטים גדולים בנויים, שמאוד מורכב לשנות את שמות הפקדים)
כתיבת קוד כזה במודול (לא משנה איזה, עיין בתגובות בהמשך http://forum.enativ.com/viewtopic.php?p=6933#p6933 ):
קוד: בחר הכל
Public Function gotofind()                         'פונקציה ציבורית (בשם "לך לחיפוש")
Dim frm As Form       ' התחל משתנה טופס בשם FRM
On Error GoTo 0        ' כיבוי לכידת השגיאות, למניעת שגיאות לדוג' קריאה לפונקציה בטופס בו לא קיים פקד חיפוש וממילא לא קיימת פונקציית המשנה
Set frm = Screen.ActiveForm    ' הגדר את משתנה הטופס לטופס הנוכחי שבמסך
Call frm.gotofindsub      ' קרא לפונקציה "לך לחיפוש משנה" בטופס שבמשתנה (הטופס הנוכחי)
set frm = nothing    ' אפס את המשתנה
End Function  '  סוף פונקציה


כתיבת קוד כזה במודול של כל טופס המעוניינים בו תעבוד הפונקציה:
קוד: בחר הכל
Public Sub gotofindsub()    ' שגרה ציבורית (כדי שיהיה אפשר לקרוא לה ממקום אחר) בשם "לך לחיפוש משנה"
On Error GoTo 0        ' כיבוי לכידת השגיאות, למניעת שגיאות כשנמצאים בתוך פקד אחר שאין אפשרות לצאת ממנו וכו'
Me.חיפוש.SetFocus     ' לך לפקד "חיפוש"
End Sub     ' סוף שגרה


שלב 2: (נצרך לשני הצורות)
פתיחת המאקרו "AUTOKEYS" (או יצירתו: פתיחת מאקרו חדש, הצגת שמות המאקרו הפנימיים ושמירתו בשם "autokeys")
שם המאקרו: הקיצור הרצוי (אני משתמש בד"כ בF5 מפני שבשימושו הרגיל הוא מוביל למספר השורה במונה השורות - שלדעתי אין לזה כמעט שימוש. התחביר: {F5})
פעולה: runcode
ארגומנטים (בחלק התחתון): שם הפונקציה: gotofind()
(שימו לב: ללא =)

ב ה צ ל ח ה

[center]כל המומחים והרעיונאים לאקסס מוזמנים להוסיף משלהם...[/center]
נערך לאחרונה על ידי פעיל בתאריך ד' אלול התשס"ח, 11:48, נערך 4 פעמים בסך הכל.
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי מוטי » ג' אלול התשס"ח, 15:44

פעיל, תודה מרובה .
רק תוסיף לי אולי למה מאקרו ולא קוד?
באופן אישי אני לא כ"כ סובל מאקרו'ים.
מוטי
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 289
הצטרף: י"ז שבט התשס"ח, 16:55
תודות שנשלחו: 21 פעם
תודות שהתקבלו: 80 פעמים ב 49 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » ג' אלול התשס"ח, 17:42

לפי הידוע לי הפקודות לקיצורי מקשים חייבות להבצע במאקרו תחת השם הנ"ל.
(כמו גם פקודות להפעלה אוטומטית במאקרו שאינני זוכר את שמו כרגע. אפשר לעשות זאת דרך הגדרת "הצג עמוד / טופס" ב"כלים>הפעלה" וכתיבת הקוד / בחירת המאקרו באירוע "בטעינה" של הטופס)

גם אני אינני חובב מאקרויים ולכן כתבתי את הקודים לעיל בקוד למרות שאפשר גם לבצע אותם במאקרו.
נערך לאחרונה על ידי פעיל בתאריך ד' אלול התשס"ח, 11:45, נערך פעם אחת בסך הכל.
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי חסד » ג' אלול התשס"ח, 18:08

פעיל, כפעיל בתחום האקסס יש לי אליך 2 שאלות שאשמח אם תנסה לעזור לי בהם:
1) אני מנסה ליצור פקודה בטופס אקסס שיפתח לי קובץ אקסס אחר בתוך טופס מסוים כשהקוד שלי בטופס יהיה תואם לקוד בטופס שבקובץ השני
יש מצב לעשות כך? ואם כן איך עושים זאת??
2) היכן אני יכולה למצוא את כינויי כל המקשים שבסרגלי הכלים כדי להכניסם בשעת הצורך בשורת הקוד
לדוג' פקודת שמירת רשומה בקוד היא:DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
אולם פקודת מיון בסדר עולה לא ידועה לי וכנ"ל פקודות נוספות
חסד
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 209
הצטרף: י"ב אדר ב התשס"ח, 09:53
תודות שנשלחו: 6 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 15 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » ג' אלול התשס"ח, 18:27

1. לא הבנתי את הבקשה
2. הפונקציה:
קוד: בחר הכל
docmd.RunCommand(???)

בפונקציה זו מופיעים כל הפקודות שבתפריטים.
אולי קצת קשה לחפש, אבל אחרי שלומדים את צורת הכתיבה (שמתחילה ב accmd) זה די זריז.
רשימה מסודרת, אין לי מושג אם יש, וכרגע אין לי זמן לחפש, אולי ב"עזרה".
טיפ:אפשר לעבור על הפונקציות ב object brower בקוד (לחפש accmd)

לגבי הפקודה מיין בסדר עולה docmd.RunCommand(acCmdSortAscending)
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי חסד » ד' אלול התשס"ח, 21:07

פעיל כתב:1. לא הבנתי את הבקשה
2

ברשותך אחזור שוב על השאלה רק ביתר פירוט:
יש לי 2 קבצים שונים של אקסס עם טבלאות שונות וטפסים שונים ששייכים לכל קובץ
אבל לפעמים יש בקובץ אחד את אותו שם של בנ"א גם בקובץ השני (בא נגיד לפי ת.ז.)
אני רוצה בלחיצת כפתור מטופס אחד שבקובץ א'
יפתח לי קובץ ב' ישירות בטופס מסוים שאני אגדיר ישירות לרשומה מסוימת שאני אגדיר (במקרה זה לפי ת.ז. שתלקח מטופס א' שבקובץ א)



פעיל כתב:.לגבי הפקודה מיין בסדר עולה docmd.RunCommand(acCmdSortAscending)

תודה!!! חיפשתי באמת בobject brower רק שלא ידעתי מה קשור לאיזה לחצן
חסד
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 209
הצטרף: י"ב אדר ב התשס"ח, 09:53
תודות שנשלחו: 6 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 15 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי חסד » ד' אלול התשס"ח, 22:24

פעיל כתב:אני מדבר על פונקציית IIF בתוך פקד, לא בקוד.
(לא IF אלא IIF([],"",""))

מפני שבקוד זה משנה את כל הרשומות שבטופס.

מעולם לא השתמשתי בפונקצית IIF בפקדים ואני מבינה גם שזה קצת שונה
אז אולי תרחיב קמעה מה מכניסים בסוגריםהמרובעות ואיזה משתנים נכנסים למרכאות
חסד
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 209
הצטרף: י"ב אדר ב התשס"ח, 09:53
תודות שנשלחו: 6 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 15 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » ד' אלול התשס"ח, 09:48

כתיבת קוד כזה במודול חיצוני (לא משנה איזה רק לא בטופס):
קוד: בחר הכל
Function gotofind()                         ' שם הפונקציה ("לך לחיפוש")

תיקון טעות:
ניתן לכתוב את הפונקציות לעיל גם בתוך מודול של טופס, ההבדל הוא שברירת המחדל לפונקציה במודול רגיל היא ציבורית וע"כ אין צורך לכתוב public וברירת המחדל במודול טופס היא פרטית, וע"כ אם מעוניינים לקרוא לך מבחוץ (כגון כאן, קריאה מהמאקרו autokeys) חובה לכתוב public function

תיקנתי גם לעיל.
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי פעיל » ד' אלול התשס"ח, 10:43

חסד כתב:יש לי 2 קבצים שונים של אקסס עם טבלאות שונות וטפסים שונים ששייכים לכל קובץ
אבל לפעמים יש בקובץ אחד את אותו שם של בנ"א גם בקובץ השני (בא נגיד לפי ת.ז.)
אני רוצה בלחיצת כפתור מטופס אחד שבקובץ א'
יפתח לי קובץ ב' ישירות בטופס מסוים שאני אגדיר ישירות לרשומה מסוימת שאני אגדיר (במקרה זה לפי ת.ז. שתלקח מטופס א' שבקובץ א)

לידיעתי אין אפשרות לפתוח טופס במסד נתונים אחר. (ולא בטוח שאני צודק, יכול להיות שבאיזשהו קוד ארוך אפשר)
השאלה מה הצורך:
א. האם לפתוח את הטופס במסד השני כדי לראות ולדפדף שם בכל מיני טפסים/טבלאות קשורים
ב. לפתוח את הקובץ כדי לראות את הנתונים באותו קובץ. לדוג': לפתוח את טופס הנתונים כדי לדעת לפי מ.ז. את השם, הכתובת וכו'.

אם האפשרות ב היא הרצויה, אפשר לייבא את הטבלה ע"י "קישור טבלאות" (לחצן ימני בחלון המסד > קישור טבלאות), ולייצר טופס / לייבא מהקובץ ההוא טופס המציג את הנתונים מתוך הטבלה החיצונית.
(התייחסות לטבלה מקושרת, היא כמו לטבלה רגילה)

חסד כתב:תודה!!! חיפשתי באמת בobject brower רק שלא ידעתי מה קשור לאיזה לחצן


אני באמצע להוציא את הפקודות מתוך הקובץ בו הם מופיעות אקווה בקרוב לפרסם כאן את הרשימה המלאה - מתורגמת.

חסד כתב:מעולם לא השתמשתי בפונקצית IIF בפקדים ואני מבינה גם שזה קצת שונה

התחביר של פונקציה iif:
קוד: בחר הכל
iif([expr],true,false)

שם הפונקציה(תנאי,אמת,שקר) [ההפרדה בין השדות באמצעות פסיקים, כמו בכל פונקציה בהפרדה בין פרמטרים]
expr = תנאי. לדוגמה: אם סכום גדול או שווה ל-0. כתיבה: [סכום]=>0
true = ביצוע אם התנאי אמת. בדוגמה: אם הסכום גדול או ל-0 רשום בפקד "זכות", כתיבה: "זכות"
false = ביצוע אם התנאי שקר. בדוגמה: אם הסכום אינו גדול ואינו שווה ל-0 אלא קטן מ-0 רשום בפקד: "חובה". כתיבה: "חובה"

אפשר להרכיב זאת יותר ולהכניס במקום "חובה"/"זכות" ביטויים יותר מורכבים כמו שירשורי שדות נתונים עם שדות טקסט או עם טקסט קבוע וכו'.
דוגמה יפה: בסוף פירוט דו"ח, בתור שדה המסכם את מספר השורות:
קוד: בחר הכל
iif(count(*)>1,count(*) & " רשומות","רשומה אחת")

(אל תסתכלו איך זה כתוב, אלא העתיקו לתוך האקסס (אל תשכחו "=" קודם), מפני שהמילים "רשומה אחת", " רשומות" מתהפכות כאן)

ביטוי זה גורם להצגת המילים "רשומה אחת" כשיש רק רשומה אחת בדו"ח, ואת המילים "X רשומות" כשיש יותר מרשומה אחת.
[ביטוי זה מבוצע אוטומטית ע"י אשף בניית הדוחות רק שם זה פחות חכם (אולי בגלל התרגום מאנגלית) כי שם זה כותב "1 רשומה" או "2 רשומות", ובשיטה הנ"ל זה כתוב יותר נכון מבחינת השפה העברית]
ושוב בהצלחה לכולם בניסויים.
(אבל למה אני כאן העונה היחיד, אין בפורום עוד מומחים לאקסס? עשו טובה, הכניסו עוד טיפים משלכם. (בעזהשי"ת זה לא יזיק לכם בפרנסה)
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל/ אקסס - Excel/ Access

הודעהעל ידי מישהו » ד' אלול התשס"ח, 10:45

מישהו כתב:שאלה אחרת:
האם ניתן להגדיר באקסל טווח נתונים שבו לא יופיע אותו נתון פעמיים?
לעשות רצונו ולעבדו בלבב שלם למען לא ניגע לריק ולא נלד לבהלה
סמל אישי של המשתמש
מישהו
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2274
הצטרף: י"ד שבט התשס"ח, 21:55
מיקום: עיר גדולה של חכמים ושל סופרים
תודות שנשלחו: 974 פעם
תודות שהתקבלו: 900 פעמים ב 579 הודעות

הקודםהבא

חזור אל טיפים מדריכים ועצות טובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים