טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

זה המקום לתת טיפים ועצות טובות בענייני מחשבים בלבד. וכן לכתוב מדריכים לתוכנות או לפעולות שונות במחשב.

מנהל: מפקח

חוקי הפורום
בפורום זה ניתן לכתוב רק אשכולות עם תוכן ולא שאלות. כל אשכול שיפתח בצורת שאלה ימחק מיידית. לשאלות נועדו הפורומים האחרים.
כמו כן. אין להעתיק מדריכים מפורומים אחרים ברשת. אנא נהגו על פי הכללים לטובת הסדר הטוב.

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי היהודי הטוב » ז' אלול התשס"ח, 16:59

תשואות חן לשי, על פיצול האשכול!!!
העצל שבבני אדם - שהתעצל מקנות אוהבים. ויותר עצל ממנו, מי שהיו לו ואבדם! (מבחר הפנינים שער קבול ההתנצלות)
סמל אישי של המשתמש
היהודי הטוב
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 1847
הצטרף: ז' אדר ב התשס"ח, 13:04
תודות שנשלחו: 278 פעם
תודות שהתקבלו: 102 פעמים ב 68 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי פעיל » ז' אלול התשס"ח, 17:51

אולי לא כ"כ מתאים לאשכול אך:
א. אין כאן אשכול מתאים להצגת עבודות נחמדות של גרפיקה ו/או אנימציה
ב. כבר ביקשתי מספר פעמים אך שי לא נענה: "לפתוח אשכול מיוחד לתודות לשי"....

[center]שי, מוקדשת לך. תודה ענקית
the-big-shay.gif
the-big-shay.gif (709.45 KiB) נצפה 9101 פעמים

שי, אני יודע שאתה לא אוהב זאת, סליחה על המשקל של הקובץ[/center]
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי פעיל » ז' אלול התשס"ח, 17:54

פורסם בטעות באשכול לאקסל;
פעיל כתב:בבקשה:

פונקציה לעיגול מספרים כלפי מעלה: הפרמטרים: מספר, קפיצות עיגול (אפשרי. אם לא ניתן מעגל למספר שלם)
קוד: בחר הכל
Function roundup(num As Double, Optional value As Double) As Double
Dim d As Double, i As Double

If value = 0 Then value = 1

d = num / value
i = Int(d)
d = d - i

If d > 0 Then
    i = i + 1
End If

d = i * value

roundup = d
End Function

פונקציה לעיגול מספרים כלפי מטה:
הפרמטרים: מספר, קפיצות עיגול (אפשרי. אם לא ניתן מעגל למספר שלם)
קוד: בחר הכל
Function rounddown(num As Double, Optional value As Double) As Double
Dim d As Double, i As Double

If value = 0 Then value = 1

d = num / value
i = Int(d)
d = i * value

rounddown = d
End Function
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי פעיל » ז' אלול התשס"ח, 18:13

טיפ:
למי שיודע פונקציה באקסל והוא זקוק לה באקסס:
בVB לבחור TOOLS>references ולסמן microsoft excel 11.0 object library.
כעת כל הפונקציות מופיעות תחת Excel.WorksheetFunction.XXXXX (אפשר לחפש בobject brower את שם הפונקציה)
ניתן בכל קוד להשתמש בהם.
להלן הפונקציה לחישוב תשלום משכנתא בודד (הדוגמא הימנית בקובץ האקסל כאן)

קוד: בחר הכל
Function pmt(achuzshana As Double, shanim As Integer, schumhalvaha As Double)
Dim achuztashlum As Double, tashlumim As Long, tmp As Double
achuztashlum = achuzshana / 12
tashlumim = shanim * 12
tmp = Excel.WorksheetFunction.pmt(achuztashlum, tashlumim, schumhalvaha)
pmt = tmp
End Function


כמובן שכך אפשר לבנות טופס המקבל את הנתונים ומחזיר את התוצאה.
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי משה123 » י"א אלול התשס"ח, 17:16

קודם כל תודה על כל הרעיונות והפתרונות שיש כאן בפורום, זה מאוד עוזר, תודה רבה.
רציתי לשאול אם מישהו יודע איך ניתן לגרום להודעת msgbox בקוד להיות בצבע שונה מהרגיל, אדום למשל.
וכן אם ניתן לשנות גודל גופן של אותיות שיהיו יותר גדולות בהודעת msgbox.
תודה רבה!
משה123
 
הודעות: 2
הצטרף: כ"ג סיון התשס"ח, 19:19
תודות שנשלחו: 0 פעם
תודות שהתקבלו: 0 פעם ב 0 הודעה

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי פעיל » י"ד אלול התשס"ח, 11:36

מפני שהודעות msgbox הינן מובנות על מערכת ההפעלה, לענ"ד לא ניתן לשנות בהם תכונות, אלא ע"י שינוי הגדרות המערכת בכלל.
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי פעיל » י"ד אלול התשס"ח, 17:56

טיפ:
באם אין צורך בתשובה של MSGBOX אלא זו הודעה פשוטה, אפשר לבנות טופס כדוגמת הודעה, ולהציג אותו.
בעזהשי"ת אעלה כאן בעתיד הקרוב את המאפיינים הדרושים לטופס כזה.
(אפשר גם ליצור טופס כזה המחזיר תשובה [לדוג' האם נלחץ הלחצן "כן" או הלחצן "לא"] אך זה יותר מסובך)
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי איש חסיד » י"ד אלול התשס"ח, 18:05

תן לי לנחש, אתה עושה טופס מודולי ומוקפץ, כמו הגדרות של תיבת דו שיח, ומגדיר לו טיים אאוט אחרי כמה שניות שאתה רוצה, או 'און קליק' על ההודעה או במקום אחר.
סמל אישי של המשתמש
איש חסיד
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2401
הצטרף: י"ג שבט התשס"ח, 13:33
תודות שנשלחו: 337 פעם
תודות שהתקבלו: 271 פעמים ב 220 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי פעיל » י"ד אלול התשס"ח, 18:07

למה צריך טיים אאוט או און קליק? פשוט יוצרים לחצנים ובאירוע הלחצן כותבים את הקוד.
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי איש חסיד » י"ד אלול התשס"ח, 19:50

אתה מתכווין לחצן שמעלה את ההודעה או שסוגר אותה? אפשר גם לעשות לחצן שסוגר, אבל יותר פשוט בלי זה.
סמל אישי של המשתמש
איש חסיד
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2401
הצטרף: י"ג שבט התשס"ח, 13:33
תודות שנשלחו: 337 פעם
תודות שהתקבלו: 271 פעמים ב 220 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי פעיל » י"ד אלול התשס"ח, 20:54

השאלה היתה האם אפשר לעשות הודעה כשהטקסט בצבע אחר / גדול יותר וכו'
אתה צודק שבצורה של טופס בנוי אישית (ואכן כתבת חלק מן המאפיינים הנצרכים) אפשר לעשות שהוא יסגר אוטומטית לאחר X זמן, אבל בד"כ מטרת הודעה היא להסב את תשומת לב המשתמש (ולכאו' זו היתה כוונת השואל) ולכן האפשרות לסגור את ההודעה אוטומטית לא מומלצת. מה שכן, אפשר לבנות טופס כזה המכיל את כל האפשרויות ובכל קריאה מסוימת להחליט את תוכן ההודעה, הלחצנים שיופיעו, האם יסגר בזמן מסויים ובכמה זמן וכו'.
השמים הם הגבול..... (תרתי משמע. א. הפשט ב. כולנו יודעים כי אפשר ל'שרוף' שעות שלימות בישיבה על המחשב, ה'שמים' - זמני התפילות / השיעורים וכו' - הם ה'גבול', כזה מגיע, מוכרחים (ב"ה) להפסיק....)
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי משה123 » ט"ו אלול התשס"ח, 14:27

תודה רבה, ממתין בכליון עינים לדוגמת הטופס.
משה123
 
הודעות: 2
הצטרף: כ"ג סיון התשס"ח, 19:19
תודות שנשלחו: 0 פעם
תודות שהתקבלו: 0 פעם ב 0 הודעה

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי ענק » ו' חשון התשס"ט, 18:34

גם ב MSGBOX אפשר להגדיר מאפיינים:

התחביר שלו הוא:
MsgBox(prompt[, buttons] [, title] [, helpfile, context])‎

prompt זה סוג ההודעה, ואפשר להחליפו במספר הסיביות המספרים שבצד ימין) במקום המשתנה:

prompt
vbOKOnly 0 הצגה של לחצן אישור בלבד.
vbOKCancel 1 הצגה של הלחצנים אישור וביטול.
vbAbortRetryIgnore 2 הצגה של הלחצנים בטל, נסה שנית והתעלם.
vbYesNoCancel 3 הצגה של הלחצנים כן, לא וביטול.
vbYesNo 4 הצגה של הלחצנים כן ולא.
vbRetryCancel 5 הצגה של הלחצנים נסה שנית וביטול.
vbCritical 16 הצגה של סמל הודעה קריטית.
vbQuestion 32 הצגה של סמל שאילתת אזהרה.
vbExclamation 48 הצגה של סמל הודעת אזהרה.
vbInformation 64 הצגה של סמל הודעת מידע.
vbDefaultButton1 0 הלחצן הראשון הוא ברירת מחדל.
vbDefaultButton2 256 הלחצן השני הוא ברירת מחדל.
vbDefaultButton3 512 הלחצן השלישי הוא ברירת מחדל.
vbDefaultButton4 768 הלחצן הרביעי הוא ברירת מחדל.
vbApplicationModal 0 מודאל יישום; על המשתמש להגיב לתיבת ההודעה לפני שיוכל להמשיך לעבוד ביישום הנוכחי.
vbSystemModal 4096 מודאל מערכת; כל היישומים מושהים עד שהמשתמש מגיב לתיבת ההודעה.
vbMsgBoxHelpButton 16384 הוספת לחצן עזרה לתיבת ההודעה.
VbMsgBoxSetForeground 65536 ציון חלון תיבת ההודעה כחלון בקידמה.
vbMsgBoxRight 524288 הטקסט מיושר לימין.
vbMsgBoxRtlReading 1048576 ציון שעל טקסט להופיע כטקסט לקריאה מימין לשמאל במערכות עבריות וערביות.

ואפשר גם לבצע פקודות החזרה בארגומט buttons גם כאן ניתן להשתמש במספרים במקום במשתנים
ערכי החזרה לbuttons
vbOK 1 אישור
vbCancel 2 ביטול
vbAbort 3 בטל
vbRetry 4 נסה שנית
vbIgnore 5 התעלם
vbYes 6 כן
vbNo 7 לא
סמל אישי של המשתמש
ענק
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 1459
הצטרף: ה' חשון התשס"ט, 13:30
תודות שנשלחו: 102 פעם
תודות שהתקבלו: 377 פעמים ב 237 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי היהודי הטוב » ו' חשון התשס"ט, 19:01

ענק כתב:גם ב MSGBOX אפשר להגדיר מאפיינים:

התחביר שלו הוא:
MsgBox(prompt[, buttons] [, title] [, helpfile, context])‎

prompt זה סוג ההודעה, ואפשר להחליפו במספר הסיביות המספרים שבצד ימין) במקום המשתנה:

שמע, אינני בקי באקסס. אבל העבודה נראית מצויינת. ואיזה טירחה. אתה פשוט... ענק!!! :lol:
העצל שבבני אדם - שהתעצל מקנות אוהבים. ויותר עצל ממנו, מי שהיו לו ואבדם! (מבחר הפנינים שער קבול ההתנצלות)
סמל אישי של המשתמש
היהודי הטוב
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 1847
הצטרף: ז' אדר ב התשס"ח, 13:04
תודות שנשלחו: 278 פעם
תודות שהתקבלו: 102 פעמים ב 68 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי חסד » ו' חשון התשס"ט, 20:37

פעיל כתב:ב. כולנו יודעים כי אפשר ל'שרוף' שעות שלימות בישיבה על המחשב, ה'שמים' - זמני התפילות / השיעורים וכו' - הם ה'גבול', כזה מגיע, מוכרחים (ב"ה) להפסיק....)

א גוט פשעטל
שכוייח!


ענק כתב:גם ב MSGBOX אפשר להגדיר מאפיינים:

התחביר שלו הוא:
MsgBox(prompt[, buttons] [, title] [, helpfile, context])‎

prompt זה סוג ההודעה, ואפשר להחליפו במספר הסיביות המספרים שבצד ימין) במקום המשתנה:

prompt
vbOKOnly 0 הצגה של לחצן אישור בלבד.
vbOKCancel 1 הצגה של הלחצנים אישור וביטול.
vbAbortRetryIgnore 2 הצגה של הלחצנים בטל, נסה שנית והתעלם.
vbYesNoCancel 3 הצגה של הלחצנים כן, לא וביטול.
vbYesNo 4 הצגה של הלחצנים כן ולא.
vbRetryCancel 5 הצגה של הלחצנים נסה שנית וביטול.
vbCritical 16 הצגה של סמל הודעה קריטית.
vbQuestion 32 הצגה של סמל שאילתת אזהרה.
vbExclamation 48 הצגה של סמל הודעת אזהרה.
vbInformation 64 הצגה של סמל הודעת מידע.
vbDefaultButton1 0 הלחצן הראשון הוא ברירת מחדל.
vbDefaultButton2 256 הלחצן השני הוא ברירת מחדל.
vbDefaultButton3 512 הלחצן השלישי הוא ברירת מחדל.
vbDefaultButton4 768 הלחצן הרביעי הוא ברירת מחדל.
vbApplicationModal 0 מודאל יישום; על המשתמש להגיב לתיבת ההודעה לפני שיוכל להמשיך לעבוד ביישום הנוכחי.
vbSystemModal 4096 מודאל מערכת; כל היישומים מושהים עד שהמשתמש מגיב לתיבת ההודעה.
vbMsgBoxHelpButton 16384 הוספת לחצן עזרה לתיבת ההודעה.
VbMsgBoxSetForeground 65536 ציון חלון תיבת ההודעה כחלון בקידמה.
vbMsgBoxRight 524288 הטקסט מיושר לימין.
vbMsgBoxRtlReading 1048576 ציון שעל טקסט להופיע כטקסט לקריאה מימין לשמאל במערכות עבריות וערביות.

ואפשר גם לבצע פקודות החזרה בארגומט buttons גם כאן ניתן להשתמש במספרים במקום במשתנים
ערכי החזרה לbuttons
vbOK 1 אישור
vbCancel 2 ביטול
vbAbort 3 בטל
vbRetry 4 נסה שנית
vbIgnore 5 התעלם
vbYes 6 כן
vbNo 7 לא

פשששששששששששששששש מקסים
עבודה מצוינת!!
האם אתצה תרגמת את זה לבד או שיש לך את זה באיזה מקום רשום?
כי אם כן, אשמח אם תוכל להעלות כאן תרגום של עוד כל מיני תחבירים ופונקציות באקסס לשליטה טובה יותר בקודים.
חסד
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 209
הצטרף: י"ב אדר ב התשס"ח, 09:53
תודות שנשלחו: 6 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 15 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי מוטי » ח' חשון התשס"ט, 19:12

ענק כתב:גם ב MSGBOX אפשר להגדיר מאפיינים:

התחביר שלו הוא:
MsgBox(prompt[, buttons] [, title] [, helpfile, context])‎

prompt זה סוג ההודעה, ואפשר להחליפו במספר הסיביות המספרים שבצד ימין) במקום המשתנה:

עד כמה שידוע לי .
prompt= הטקסט שאותו הינך רוצה להציג למשתמש.
buttons= מאפייני ההודעה (לחצנים,ברירות מחדל,כיוון קריאה והצגה, וכו' לפי רשימת "ענק")
title= כותרת ההודעה
helpfile= מיקום קובץ עזרה אם קיים
מוטי
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 289
הצטרף: י"ז שבט התשס"ח, 16:55
תודות שנשלחו: 21 פעם
תודות שהתקבלו: 80 פעמים ב 49 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי ענק » ט' חשון התשס"ט, 23:26

מוטי כתב:
עד כמה שידוע לי .
prompt= הטקסט שאותו הינך רוצה להציג למשתמש.

כוונתך ל context מן הסתם.
סמל אישי של המשתמש
ענק
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 1459
הצטרף: ה' חשון התשס"ט, 13:30
תודות שנשלחו: 102 פעם
תודות שהתקבלו: 377 פעמים ב 237 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי פעיל » י"א חשון התשס"ט, 12:07

מוטי צודק.
prompt - זהו מקום הטקסט.
טיפ: אם אתם רוצים לכתוב בהודעה 2 שורות, זה נעשה כך: "טקסט שורה ראשונה" & vbcrlf & "טקסט שורה שניה"
הסבר: VBCRLF הינו קבוע היוצר מעבר שורה.


context - זהו ציון למקום העזרה בקובץ העזרה (אפשרי רק אם הוכנס ערך בhelpfile)
הנסיון הוא המורה הטוב ביותר :!:
סמל אישי של המשתמש
פעיל
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 633
הצטרף: כ' אב התשס"ח, 12:18
תודות שנשלחו: 33 פעם
תודות שהתקבלו: 53 פעמים ב 44 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי מוטי » ד' כסלו התשס"ט, 16:05

"היהודי הטוב" ו "ענק" . חיכתי לתשובות שלכם כאן - מוטי
ד"א בחוקי הפורום כתוב שאשכול זה נועד לתוכן ולא שאלות, אז או שלא הבנתי אותכם נכון, או שלא הבנתי את חוקי הפורום.
מוטי
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 289
הצטרף: י"ז שבט התשס"ח, 16:55
תודות שנשלחו: 21 פעם
תודות שהתקבלו: 80 פעמים ב 49 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי s_h » ד' כסלו התשס"ט, 16:15

הכוונה הייתה שאין לפתוח בפורום זה אשכולות חדשים שמתחילים בבקשת עזרה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
s_h
מנהל - צוות נתיב
מנהל - צוות נתיב
 
הודעות: 10468
הצטרף: ב' שבט התשס"ח, 17:51
תודות שנשלחו: 306 פעם
תודות שהתקבלו: 7664 פעמים ב 3362 הודעות

הקודםהבא

חזור אל טיפים מדריכים ועצות טובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים