טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

זה המקום לתת טיפים ועצות טובות בענייני מחשבים בלבד. וכן לכתוב מדריכים לתוכנות או לפעולות שונות במחשב.

מנהל: מפקח

חוקי הפורום
בפורום זה ניתן לכתוב רק אשכולות עם תוכן ולא שאלות. כל אשכול שיפתח בצורת שאלה ימחק מיידית. לשאלות נועדו הפורומים האחרים.
כמו כן. אין להעתיק מדריכים מפורומים אחרים ברשת. אנא נהגו על פי הכללים לטובת הסדר הטוב.

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי זיכרונאי » כ"ח תשרי התשע"א, 07:53

שלום ידידים

שייק'ה כתב:שלום רב!
שאלה למבינים:
אני מנסה לעשות סיכום פשוט של עמודת מספרים והוא נותן לי תוצאה 0 מה יכולה להיות הסיבה?
בתודה מראש.

אני מנחש שהתאים לא מוגדרים כמספרים פשוטים אלא משהו אחר (כמו תאריך או שעה, שאין בזה משמעות למתטיקה)
תבחר בתפריט ראשי "עיצוב", ואז "תאים", ושם "מספר", ואז "כללי".
או שאני מדבר שטויות...
תנסה !
תודה ידידים
פ פו פור פורו פורום על רמה !!!
סמל אישי של המשתמש
זיכרונאי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 801
הצטרף: כ"ו אדר התשס"ח, 20:12
תודות שנשלחו: 50 פעם
תודות שהתקבלו: 68 פעמים ב 53 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי שייק'ה » כ"ט תשרי התשע"א, 13:37

בסופו של דבר פתחתי את הקובץ במחשב שמותקן בו אופיס 2007 והוא זיהה שם כמה שגיאות שסידרו את הענין.
ולכן אני ממליץ לכל מי שנתקל בתופעות מוזרות לבדוק את הקובץ באקסל 2007 שמזהה יותר שגיאות מה2003.

רק עוד משהו קטן. כנראה בגלל כל הבלאגן נוצרה איזושהי הפנייה מעגלית. כעת כל פעם שאני פותח את הקובץ הוא מתריע לי שיש הפנייה מעגלית.
הוא פותח לי את העזרה אבל לא ממש הבנתי מה אני צריך לעשות. יש למישהו מושג איך פותרים את הבעיה?
סמל אישי של המשתמש
שייק'ה
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 204
הצטרף: ה' אדר התשס"ח, 23:37
תודות שנשלחו: 9 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 13 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי פשטות » כ"א חשון התשע"א, 00:24

אם אתה יודע באיזה אזור הבעיה, תציב שם את הסמן ולך לכלים>ביקורת נוסחאות>עקוב אחר מזינים/ניזונים.
זה מה שאני מכיר, אם כי אני לא מתמצא בחלקים האלו.

מישהו ידידי, תדע שאין דבר (כמעט) שא"א לעשות בנוסחאות.
פשטות | חרדי כמו פעם...
סמל אישי של המשתמש
פשטות
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2146
הצטרף: כ"ד שבט התש"ע, 02:35
מיקום: win7x64 | office 2010 | windows live mail | nativ 3.11.65 | avira personal 10
תודות שנשלחו: 686 פעם
תודות שהתקבלו: 1058 פעמים ב 601 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי שייק'ה » ט"ז כסלו התשע"א, 18:40

עוד שאלה למומחים כאן:
אם אני רוצה ששורה שלמה של תאים (סמוכים אחד לשני) בגליון 1 יעתיקו כולם את הסכום המופיע בתא מסויים בגליון 2 איך אני עושה את זה?

ועוד שאלה:
מישהו מכיר קיצור מקשים שמעביר מגליון אחד לשני?
סמל אישי של המשתמש
שייק'ה
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 204
הצטרף: ה' אדר התשס"ח, 23:37
תודות שנשלחו: 9 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 13 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי ashdod » ט"ז כסלו התשע"א, 20:08

באופן כללי, הפניה מעגלית הכוונה לנוסחא שמבצעת חישוב תוך כדי שימוש בנתונים של אותו תא עצמו, לדוגמא, אם תעשה ב-a1 נוסחא =a1+a2, תיווצר הפניה מעגלית והחישוב פשוט לא יכול להתבצע.

לגבי שאלתך להעברת תאים מגליון אחד לשני, השאלה היא ג"כ כללית מאוד. אפשר לעשות זאת בצורה פשוטה לכתוב בגליון 1 '=' ולהפנות לתא בגליון השני. אפשר לעשות זאת באמצעות מנהל השמות וכן אפשר לעשות זאת באמצעות נוסחאות שונות שיסחבו מידע מהגליון השני, תפרט יותר ונשמח לעזור.
סמל אישי של המשתמש
ashdod
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 551
הצטרף: ד' טבת התשס"ט, 21:09
תודות שנשלחו: 64 פעם
תודות שהתקבלו: 144 פעמים ב 110 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי שייק'ה » ט"ז כסלו התשע"א, 20:40

כנראה לא הובנתי נכון.
אני רוצה שהתאים a1, b1, c1, d1 בגיליון 1, יהיו כולם זהים לתא F1 בגיליון 2
כלומר שאם בתא F1 בגיליון 2 מופיע המספר 50 הוא יועתק אוטומטית לתאים a1, b1, c1, d1 בגיליון 1
בפועל הוא מעתיק לי את a1 בגיליון 1 מ a1 בגיליון 2, ואת B1 לB1, ואת C1 לC1
סמל אישי של המשתמש
שייק'ה
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 204
הצטרף: ה' אדר התשס"ח, 23:37
תודות שנשלחו: 9 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 13 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי ashdod » ט"ז כסלו התשע"א, 20:49

שייק'ה כתב:בפועל הוא מעתיק לי את a1 בגיליון 1 מ a1 בגיליון 2, ואת B1 לB1, ואת C1 לC1

איזה נוסחא עשית שהוא מעתיק לך ככה?

אתה צריך לעשות בתאים a1, b1, c1, d1 בגליון 1 את הנוסחא =גיליון2!F1, ואז הוא מעביר לך את הנתונים שבתא לתאים דלעיל.
לחילופין אתה יכול להגדיר במנהל השמות את התא F1 תחת שם מסוים ואז בתאים דלעיל אתה עושה '=' ואת השם שבחרת, זה נוח גם במידה ואתה רוצה לגרור את הנוסחא לתאים אחרים שהיא לא תשתנה.
סמל אישי של המשתמש
ashdod
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 551
הצטרף: ד' טבת התשס"ט, 21:09
תודות שנשלחו: 64 פעם
תודות שהתקבלו: 144 פעמים ב 110 הודעות

המשתמשים הרשומים מתחת שלחו תודה ל ashdod על הודעה זו
שייק'ה (ט"ז כסלו התשע"א, 21:58)

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי שייק'ה » ט"ז כסלו התשע"א, 21:57

אתה צודק, ניסיתי לעשות כדבריך בקובץ אחר וזה כן עובד בקובץ שלי זה לא עבד.
ותודה על הפונקציה של השמות פשוט פתחת לי את העיניים.
סמל אישי של המשתמש
שייק'ה
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 204
הצטרף: ה' אדר התשס"ח, 23:37
תודות שנשלחו: 9 פעם
תודות שהתקבלו: 23 פעמים ב 13 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי ישראלניו » כ"ב כסלו התשע"א, 23:12

שאלה א': אני מעדכן תא מסויים שימולא ע"י חישוב אוטומטי, ובטעות לפעמים נכתב שם משהו, וזה מבטל כמובן את נוסחת החישוב. האם אפשר לנעול כזה תא, שהשינוי ייעשה רק למעלה היכן שכתוב הנוסחה, ובכתיבה על גבי התא עצמו שלא יהיה כלום?
שאלה ב': כשאני ממלא תא באותיות, לדוגמא סז, האם יש אפשרות לעשות חישוב ע"י כזה תא, למשל לתת לתא אחר להכפיל תא זה בשניים ע"מ שייצא 134 וזאת אעפ"י שהתא מוזן באותיות?
סמל אישי של המשתמש
ישראלניו
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 3100
הצטרף: ח' כסלו התשע"א, 22:58
תודות שנשלחו: 1705 פעם
תודות שהתקבלו: 821 פעמים ב 606 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי מוטי » כ"ב כסלו התשע"א, 00:33

זה הקוד לפונקציה המתרגמת למה שרצית
קוד: בחר הכל
Public Function ConvertGimatry(text As String) As Integer
Dim i As Integer, sum As Integer

For i = 1 To Len(text)
sum = sum + Gimatry(Mid(text, i, 1))
Next
ConvertGimatry = sum
End Function
Function Gimatry(font As String) As Integer
Dim val As Integer
val = val + InStr(1, "אבגדהוזחט", font)
val = val + InStr(1, "יכלמנסעפצ", font) * 10
val = val + InStr(1, "קרשתךםןץף", font) * 100
Gimatry = val
End Function

רק שאין לי דרך להסביר לך איך להכניס את זה לקובץ אז מצורף קובץ.
רק אל תשכח לאפשר קוד. אחרת זה לא יתעדכן.
קבצים מצורפים
גימטריה.xlsm
(14.89 KiB) הורד 315 פעמים
מוטי
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 289
הצטרף: י"ז שבט התשס"ח, 16:55
תודות שנשלחו: 21 פעם
תודות שהתקבלו: 80 פעמים ב 49 הודעות

המשתמשים הרשומים מתחת שלחו תודה ל מוטי על הודעה זו
ישראלניו (כ"ב כסלו התשע"א, 10:34), חסיד נלהב (כ"ה כסלו התשע"א, 19:40), א.ת.ר (כ"ב תמוז התשע"ב, 03:27)

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי davidr » כ"ב כסלו התשע"א, 01:16

לכל משתמשי Excel- היום במדור המחשבים של יתד-נאמן, פורסם על גמ"ח לעזרה וסיוע בכל מה שקשור לתוכנה.

להלן הפרטים:

ניתן לפנות בפקס- 153-88594288 בכל זמן, תוך תיאור של הבעיה במילים, ללא צירוף צילו"מ
לרשום מספר טלפון/פקס/מייל לתשובה.
כמו"כ ניתן לפנות טלפונית לסלולארי- 050-4180043 בימים א,ד,ה בין 10-12 בבוקר
או בימים א-ד בין 9-10 בערב.
סמל אישי של המשתמש
davidr
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2688
הצטרף: ז' סיון התשס"ח, 13:55
תודות שנשלחו: 704 פעם
תודות שהתקבלו: 1295 פעמים ב 835 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי ישראלניו » כ"ב כסלו התשע"א, 10:40

מוטי כתב:זה הקוד לפונקציה המתרגמת למה שרצית
....
רק אל תשכח לאפשר קוד. אחרת זה לא יתעדכן.

איפה אני כותב את הקוד הזה?
ומי יודע תשובה על השאלה הנוספת "האם אפשר לנעול תאים שעושים חישוב אוטמטי, כדי שלא יעמדו עליהם בטעות ויכתבו משהו, ואז הנוסחה תתבטל?"
סמל אישי של המשתמש
ישראלניו
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 3100
הצטרף: ח' כסלו התשע"א, 22:58
תודות שנשלחו: 1705 פעם
תודות שהתקבלו: 821 פעמים ב 606 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי adr-ym » כ"ה כסלו התשע"א, 16:40

שלום

לגבי הנעילה:
סמן את כל התאים (^A) קליק ימני עיצוב תאים כרטיסיה הגנה הסר את הסימון על נעול.
בחר בתאים שאותם אתה רוצה לנעול וחזור על הפעולה הפוך (לסמן אותם כנעול).
בכרטסיה בית תאים עיצוב בחר בהגנת גליון הזן סיסמא והכל בא על מקומו בשלום.

שים לב! לאחר הפעלת ההגנה לא תוכל לערוך אלו תאים מוגנים ואלו לא זה תריך לעשות כאשר אין הגנת גליון.

לגבי השאלה השניה עוד מעט
adr-ym
 
הודעות: 107
הצטרף: כ"ח אדר התש"ע, 16:45
מיקום: נתיב גירסה:3.11.59 מסלול שימושי
תודות שנשלחו: 7 פעם
תודות שהתקבלו: 36 פעמים ב 20 הודעות

המשתמשים הרשומים מתחת שלחו תודה ל adr-ym על הודעה זו
ישראלניו (כ"ו כסלו התשע"א, 10:45)

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי adr-ym » כ"ה כסלו התשע"א, 17:21

לגבי ההעתקה:
כרטיסיה מפתחים (אם אין לך באפשר את זה באפשרויות אקסל) תפעיל את VB (וויזואל בייסיק) שם תבחר insert שם module והעתק לשם את הקוד.
סגור את התוכנה (VB) ובשורת הנוסחה תזין את = לאחריו את הנוסחה ConvertGimatry ומיד את מס' התא בתוך סוגריים ואח"כ איזו פעולת חישוב שאתה רוצה
adr-ym
 
הודעות: 107
הצטרף: כ"ח אדר התש"ע, 16:45
מיקום: נתיב גירסה:3.11.59 מסלול שימושי
תודות שנשלחו: 7 פעם
תודות שהתקבלו: 36 פעמים ב 20 הודעות

המשתמשים הרשומים מתחת שלחו תודה ל adr-ym על הודעה זו
ישראלניו (כ"ו כסלו התשע"א, 10:45)

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי adr-ym » כ"ה כסלו התשע"א, 18:12

[quote="מוטי"]זה הקוד לפונקציה המתרגמת למה שרצית
קוד: בחר הכל
val = val + InStr(1, "ךםןץף", font) * 100
Gimatry = val
End Function


מה םןץף"ך גם מכנסים לגמטריות?
למה ץ לפני ף טעות או מכוון?
adr-ym
 
הודעות: 107
הצטרף: כ"ח אדר התש"ע, 16:45
מיקום: נתיב גירסה:3.11.59 מסלול שימושי
תודות שנשלחו: 7 פעם
תודות שהתקבלו: 36 פעמים ב 20 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי ישראלניו » ל' כסלו התשע"א, 13:29

סיכום (וביאור לדברים שהמקצוענים כתבו בשפה של מקצוענים):
1) יש לשמור את הקובץ בפורמט: Excel Macro-Enabied Workbook ולא בפורמט הרגיל Excel Workbook
שמירה כקובץ מאקרו.JPG
שמירה כקובץ מאקרו.JPG (7.85 KiB) נצפה 10709 פעמים

2) בכרטסיית מפתחים יש פונקציה "אבטחת מקרו". לסמן ווי ל"תן אמון בגישה למודל הפרויקטים של אובייקט VBA וכן לאפשר שם מאקרו.
3) ללחוץ על visual basic ובחלון שנפתח ללחוץ בשורת משימות על insert ולבחור בפונקציה module.
4) להדביק שם את הקוד, לשמור (ctrl s), ולחזור לאקסס.
5) להזין בשורת הנוסחה של התא בה רוצים את תרגום האותיות למספרים =ConvertGimatry ואת מספר התא של האותיות בתוך סוגרים.
6) אם רוצים חישוב, למשל - להכפיל זאת, להוסיף את פעולת החישוב.
תודה למוטי ול: adr-ym
סמל אישי של המשתמש
ישראלניו
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 3100
הצטרף: ח' כסלו התשע"א, 22:58
תודות שנשלחו: 1705 פעם
תודות שהתקבלו: 821 פעמים ב 606 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי ישראלניו » ו' טבת התשע"א, 19:49

אם אני רוצה שבעמודה B כל השורות יכפילו את הכתוב באותה שורה כפול D1 איך אני מעתיק כלפי מטה את הנוסחה זאת? או לחילופין איך כותב נוסחה כזאת?
אם אני בוחר למשל את B משורה 1 עד 6 ועושה מילוי עיצוב למטה, התוצאה תהיה שכל שורה תתמלא בסדר עוקב.
השורה הראשונה תכפיל כפול D1 ואילו השניה כפול D2, אני רוצה שכל עמודה B תכפיל את מה שכתוב בשורה שלה בעמודה A כפול D1
אני מצרף קובץ דוגמה לשאלתי.
דוגמה להסבר.xlsx
(8.82 KiB) הורד 323 פעמים
סמל אישי של המשתמש
ישראלניו
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 3100
הצטרף: ח' כסלו התשע"א, 22:58
תודות שנשלחו: 1705 פעם
תודות שהתקבלו: 821 פעמים ב 606 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי מוטי » ו' טבת התשע"א, 21:03

צרפתי בחזרה.
ההסבר פשוט:
כל תא מורכב מכתובת המכילה אותיות ומספרים. אותיות לעמודה ומספרים לרשומה.
העת גרירת העיצוב או הדבקה וכו' מותאמים ההפניות לתאים באופן אוטומטי .
ז"א שאם נגרור אחד למטה ואחד שמאלה אש ישתנו 2 ההפניות בהתאמה.
ניתן לקבע את ההפניות כשי שלא ישתנו ע"י הוספת הסימן $ לפני הערך שלא רוצים שישתנה (רשומה או עמודה)
לדוגמא:D1
כדי שלא תשתנה הרשומה :
קוד: בחר הכל
D$1

כדי שלא תשתנה העמודה:
קוד: בחר הכל
$D1

כדי שלא ישתנו שניהם:
קוד: בחר הכל
$D$1
קבצים מצורפים
דוגמה להסבר.xlsx
(9.42 KiB) הורד 232 פעמים
מוטי
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 289
הצטרף: י"ז שבט התשס"ח, 16:55
תודות שנשלחו: 21 פעם
תודות שהתקבלו: 80 פעמים ב 49 הודעות

המשתמשים הרשומים מתחת שלחו תודה ל מוטי על הודעה זו
ישראלניו (ו' טבת התשע"א, 21:35)

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי ישראלניו » ז' טבת התשע"א, 22:04

להשלמת הענין:
איך אני גורם לתאים האמורים לעשות חישוב אוטומטי, שלא יעשו את החישוב רק אם התא עליו הם מבססים את החישוב כבר מלא באיזשהו מספר?

פשוט החישוב שאני עושה הוא תרגיל המכיל כפולות וחיסורים, וכך יוצא שכל עוד לא הזנתי מספר בתאים עליהם מבוסס החישוב,
זה נותן בתאים המחושבים אוטומטית תוצאה של מינוס באלפים.
לכן אם למשל: כל רשומה ב- C עושה חישוב שמבוסס על התאים באותה רשומה A ו-B, מה אני רושם כדי שכל עוד לא מלאתי את ה-A וה-B, שה-C לא יתחיל את החישוב?
תודה!
סמל אישי של המשתמש
ישראלניו
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 3100
הצטרף: ח' כסלו התשע"א, 22:58
תודות שנשלחו: 1705 פעם
תודות שהתקבלו: 821 פעמים ב 606 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות באקסל - Excel

הודעהעל ידי מוטי » ז' טבת התשע"א, 22:42

זה לא הכי נח אבל פתרון.
תוכל להשתמש רק בפונקציה IsNumber אם יש לך רק בדיקה אחת.
תפיקדה של הפונקציה AND היא בדיקת מספר תנאים .
קבצים מצורפים
דוגמה להסבר(2).xlsx
(9.45 KiB) הורד 335 פעמים
מוטי
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל
 
הודעות: 289
הצטרף: י"ז שבט התשס"ח, 16:55
תודות שנשלחו: 21 פעם
תודות שהתקבלו: 80 פעמים ב 49 הודעות

המשתמשים הרשומים מתחת שלחו תודה ל מוטי על הודעה זו
אברהם (ז' טבת התשע"א, 01:33), ישראלניו (ז' טבת התשע"א, 11:00)

הקודםהבא

חזור אל טיפים מדריכים ועצות טובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים