אני הקמתי את הפורום בדם ויזע. ואני נלחם עליו בציפורניים מעת לעת.
הדם והיזע והמלחמות הם בדיוק על אשכולות מהסוג הזה או מהסוג של הדיון על המזג אויר שבוע שעבר.
אני אומר לכם חד וחלק בלשון שלא משתמעת לשני פנים. החוקים בפורום אינם דמוקרטיים והניהול של הפורום לא מתנהל בשיטה דמוקרטית. מי שקובע את הכללים זה אני כי מול בעלי נתיב ונותני הכשרות בנתיב. אני היחיד שעליו מוטלת האחריות על הפורום ועל הנכתב בו. וכשיש טענה על אשכול שבו יש חריגה מהכללים לא ניגשים לפלוני הכותב החורג אלא אלי. ואני צריך לספק תשובות.
את הכללים שקבעתי בעבר קבעתי לאור נסיון שהצטבר. אלו הכללים בדיוק כמו שהם. וכאמור מי שהכללים האלו לא נראים לו או לא נוחים לו מוזמן לוותר על הכבוד של לכתוב בפורום נתיב. בניגוד לכל מיני פורומים ברשת בפורום נתיב אין שום עניין שיהיו הרבה כותבים ביום או מספר משתמשים מחוברים רב. האיכות חשובה ולא הכמות.
אם אני משאיר אשכול מסוים בנושא מסוים פתוח זה בגלל שאני לוקח אחריות עליו למרות שהוא חורג במעט מהכללים ואם אני נועל אשכול זה בגלל שאני לא יכול לקחת עליו אחריות. זה נעשה אך ורק לפי שיקול דעתי או שיקול דעתם של המפקחים לאור התייעצות.
על מנת לחסוך לכם את החיפוש להלן כללי הפורום כפי שנקבעו בעבר:
- כל הודעה שאינה טכנית אינה ראויה כאן ואין זה משנה אם ההודעה נקיה או לאו. הפורום מיועד אך ורק לנושאים טכניים. אני לא עובד בתור מנקה פחי זבל. אל תאלצו אותי לנקות אחריכם.
- אין לכתוב כלל וכלל דעות על בני אדם. בין חרדים בין חילונים. בין חברי נתיב בין חברי חברה אחרת ובכלל. הפורום אינו תחליף לשיח פוליטי זול.
- אין לכתוב בהודעות בפורום כתובות אתרים שאינם פתוחים כברירת מחדל ללקוחות נתיב. לקוח שמעוניין שיפתחו אתר לכלל הציבור יכול לשלוח לי הודעה פרטית או לבקש במייל הבא support_sites@enativ.com הפורום אינו מיועד לכך.
- אין לכתוב הודעות בנוסח בקשת פתיחת אתר על גבי הפורום. יש לכך כלים מוגדרים במערכת נתיב.
- יש לכתוב בכבוד כראוי לבני תורה יראי ה'. יש לזכור שמצידו השני של המסך יושב אדם כמוכם. עצה טובה: תכתוב רק מה שהיית אומר בפירוש.
- השימוש בהודעות פרטיות נועד אך ורק למטרת העברת מסר בין איש לרעהו מסוג שאינו רוצה לשתף בו את כלל הציבור.
- כל כללי הכתיבה שנכתבו למעלה לגבי הודעות בפורום נכונים גם לגבי הודעות פרטיות. אין להשתמש במערכת ההודעות הפרטיות לדו שיח שנאסר על גבי הפורום.
- מערכת נתיב חשופה לקריאת ההודעות הפרטיות של המשתמשים ועוקבת אחריהם באופן יום יומי.
- אין לכתוב כתובות מיילים פרטיים (למעט מיילים של עסקים וכדו') בפורום או בהודעות פרטיות. משתמשים שרוצים ליצור קשר ביניהם על ידי המייל יכולים לעשות זאת דרכי.
- משתמש שיעבור על אחד מן הכללים גישתו להשתתפות פעילה בפורום תיחסם לגמרי או חלקית ללא התראה או אזהרה.