טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

זה המקום לתת טיפים ועצות טובות בענייני מחשבים בלבד. וכן לכתוב מדריכים לתוכנות או לפעולות שונות במחשב.

מנהל: מפקח

חוקי הפורום
בפורום זה ניתן לכתוב רק אשכולות עם תוכן ולא שאלות. כל אשכול שיפתח בצורת שאלה ימחק מיידית. לשאלות נועדו הפורומים האחרים.
כמו כן. אין להעתיק מדריכים מפורומים אחרים ברשת. אנא נהגו על פי הכללים לטובת הסדר הטוב.

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי איש חסיד » כ"א אלול התשס"ט, 13:47

למה שלא תנסה עם פונקציה? אני לא יודע בדיוק איך לכתוב אותה, אבל הרעיון פשוט.
לכאורה יש לך תיבה אחרת או במקום מסויים שמציג את השעה הנוכחית. תעשה פונקציה שתבדוק אם המקום שמופיעה השעה כעת היא BETWEEN 06:00 - אז תכתוב בוקר טוב, ואם היא בשעות של הצהרים או הערב, לכתוב לפי הענין.
המומחים פה כנראה ידעו להגיד לך בדיוק איך לעשות את זה.
סמל אישי של המשתמש
איש חסיד
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2401
הצטרף: י"ג שבט התשס"ח, 13:33
תודות שנשלחו: 337 פעם
תודות שהתקבלו: 271 פעמים ב 220 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי 9877asdf » כ"א אלול התשס"ט, 18:15

היא גופא שאלתי


איך יוצרים את הפונקצי' הזו



אבקש ממך מי הם המומחים כאן
9877asdf
 
הודעות: 97
הצטרף: ה' כסלו התשס"ט, 00:35
תודות שנשלחו: 3 פעם
תודות שהתקבלו: 3 פעמים ב 3 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי ענק » כ"א אלול התשס"ט, 18:45

קוד: בחר הכל
=IIf(Time()>"06:00" And Time()<"18:00","בוקר","ערב")
סמל אישי של המשתמש
ענק
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 1459
הצטרף: ה' חשון התשס"ט, 13:30
תודות שנשלחו: 102 פעם
תודות שהתקבלו: 377 פעמים ב 237 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי איש חסיד » כ"א אלול התשס"ט, 19:03

זה לא הפוך? או שאני לא זוכר טוב מה זה ><.

זה לא מושלם, כי בשלש בלילה אי אפשר לכתוב ערב טוב. אבל העיקר שיהיה את הרעיון.
סמל אישי של המשתמש
איש חסיד
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2401
הצטרף: י"ג שבט התשס"ח, 13:33
תודות שנשלחו: 337 פעם
תודות שהתקבלו: 271 פעמים ב 220 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי ענק » כ"א אלול התשס"ט, 19:22

אם רוצים גם צהריים עושים כך:
קוד: בחר הכל
=IIf(Time() Between "06:00" And "12:00","בוקר",IIf(Time() Between "12:00" And "18:00","צהריים","ערב"))
סמל אישי של המשתמש
ענק
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 1459
הצטרף: ה' חשון התשס"ט, 13:30
תודות שנשלחו: 102 פעם
תודות שהתקבלו: 377 פעמים ב 237 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי ענק » כ"א אלול התשס"ט, 19:25

110";p="20509 כתב:זה לא הפוך? או שאני לא זוכר טוב מה זה ><.
זה לא מושלם, כי בשלש בלילה אי אפשר לכתוב ערב טוב. אבל העיקר שיהיה את הרעיון.

התקשרתי פעם לכאל בשתיים לפנות בוקר, והמערכת הממוחשבת ענתה לי בהודעה "ערב טוב"...
סמל אישי של המשתמש
ענק
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 1459
הצטרף: ה' חשון התשס"ט, 13:30
תודות שנשלחו: 102 פעם
תודות שהתקבלו: 377 פעמים ב 237 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי 9877asdf » כ"ב אלול התשס"ט, 08:39

499";p="20510 כתב:אם רוצים גם צהריים עושים כך:
קוד: בחר הכל
=IIf(Time() Between "06:00" And "12:00","בוקר",IIf(Time() Between "12:00" And "18:00","צהריים","ערב"))




תודה רבה לענק מאוד עזרת לי

ותתברך בשנה טובה ומתוקה
9877asdf
 
הודעות: 97
הצטרף: ה' כסלו התשס"ט, 00:35
תודות שנשלחו: 3 פעם
תודות שהתקבלו: 3 פעמים ב 3 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי היהודי הנודד » י"ד חשון התש"ע, 18:05

מישהו יודע עם אפשר להוסיף באקסס שדה שבטופס יציג תמונה? אני לא מתכוןן לקובץ מצורף כיוון שהוא לא יציג לי אותו בטופס. אלא תמונה ממש. יש אפשרות?
ואם כן, איך הוא מציג את אותו שדה בגליון או בדו"ח?
סמל אישי של המשתמש
היהודי הנודד
משתמש מנוסה
משתמש מנוסה
 
הודעות: 1031
הצטרף: ט' סיון התשס"ט, 16:11
תודות שנשלחו: 96 פעם
תודות שהתקבלו: 122 פעמים ב 99 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי איש חסיד » ט"ו חשון התש"ע, 20:24

כמה שזכור לי, אני חושב שצריך אובייקט OLE, צריך להוסיף שדה, ולהגדיר אותה כאובייקט OLE, ולבחור את האובייקט (אני לא זוכר בזמנו אם בסופו של דבר הצלחתי לצרף תמונה למסד). שים לב שלא את כל הפורמטים אפשר לצרף.
סמל אישי של המשתמש
איש חסיד
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2401
הצטרף: י"ג שבט התשס"ח, 13:33
תודות שנשלחו: 337 פעם
תודות שהתקבלו: 271 פעמים ב 220 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי היהודי הנודד » ט"ז חשון התש"ע, 23:33

ניסיתי ובינתיים הוא רק מראה לי סמל של תמונה ולא את התמונה עצמה. אני לא יודע להחליט אם זה בגלל שהפורמט לא מתאים או איזה הגדרה שיש לשנות.
סמל אישי של המשתמש
היהודי הנודד
משתמש מנוסה
משתמש מנוסה
 
הודעות: 1031
הצטרף: ט' סיון התשס"ט, 16:11
תודות שנשלחו: 96 פעם
תודות שהתקבלו: 122 פעמים ב 99 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי איש חסיד » ט"ז חשון התש"ע, 00:22

איזה פורמט העלית? אני חושב שצריך BMP או משהו אחר, לא JPG.
יש שם שתי אפשרויות, אחת זה לתת קישור לאובייקט, או לצר את האובייקט עצמו למסד, לא זוכר איך זה נקרא, מה בחרת?
סמל אישי של המשתמש
איש חסיד
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2401
הצטרף: י"ג שבט התשס"ח, 13:33
תודות שנשלחו: 337 פעם
תודות שהתקבלו: 271 פעמים ב 220 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי היהודי הנודד » ט"ז חשון התש"ע, 01:10

אז זהו שלא מדובר בBMP אלא בתמונת JPG רגילה לכל דבר. חוץ מזה יש שם אפשרות שנקראת צרף כסמל ואולי זה הבעיה. ואיך באמת אני משנה פורמט של תמונה? בפתיחה באמצעות צייר? ואם מדובר על למעלה מחמש מאות תמונות?
סמל אישי של המשתמש
היהודי הנודד
משתמש מנוסה
משתמש מנוסה
 
הודעות: 1031
הצטרף: ט' סיון התשס"ט, 16:11
תודות שנשלחו: 96 פעם
תודות שהתקבלו: 122 פעמים ב 99 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי אדון » ט"ז חשון התש"ע, 14:34

987";p="22217 כתב:אז זהו שלא מדובר בBMP אלא בתמונת JPG רגילה לכל דבר. חוץ מזה יש שם אפשרות שנקראת צרף כסמל ואולי זה הבעיה. ואיך באמת אני משנה פורמט של תמונה? בפתיחה באמצעות צייר? ואם מדובר על למעלה מחמש מאות תמונות?


באמצעות פורמט פקטורי
"מי שאינו יודע על מה הוא מוכן למות - עדיין הוא לא התחיל לחיות" (הג"ר נח וינברג זצ"ל, ר"י "אש התורה")
אדון
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 1287
הצטרף: י"ח אלול התשס"ט, 22:08
תודות שנשלחו: 491 פעם
תודות שהתקבלו: 404 פעמים ב 234 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי היהודי הנודד » ט"ז חשון התש"ע, 15:07

תודה על ההברקה. לא חשבתי על זה.
סמל אישי של המשתמש
היהודי הנודד
משתמש מנוסה
משתמש מנוסה
 
הודעות: 1031
הצטרף: ט' סיון התשס"ט, 16:11
תודות שנשלחו: 96 פעם
תודות שהתקבלו: 122 פעמים ב 99 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי היהודי הנודד » ט"ז חשון התש"ע, 15:39

זה באמת פתר את הבעיה.
אולם אם יש מישהו שיודע לומר. התוכנה יוצרת קישור עם האובייקט כמו בטבלה מקושרת ואז אין לשנות את מיקום האובייקט, או שהתוכנה שומרת את האובייקט בזכרון המסד, ואז זה לכאורה מאוד מכביד - כי יצאה כל תמונה כ 8 או 9 מ"ב?
סמל אישי של המשתמש
היהודי הנודד
משתמש מנוסה
משתמש מנוסה
 
הודעות: 1031
הצטרף: ט' סיון התשס"ט, 16:11
תודות שנשלחו: 96 פעם
תודות שהתקבלו: 122 פעמים ב 99 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי איש חסיד » ט"ז חשון התש"ע, 17:20

יש שתי אפשרויות, כמו שכתבתי לך קודם, יש אפשרות לצרף למסד, ויש אפשרות לעשות קישור. תבדוק במאפיינים מה בחרת בדיוק.
סמל אישי של המשתמש
איש חסיד
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2401
הצטרף: י"ג שבט התשס"ח, 13:33
תודות שנשלחו: 337 פעם
תודות שהתקבלו: 271 פעמים ב 220 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי ashdod » כ"ח כסלו התש"ע, 22:56

מזה זמן רב שאני נתקל בבעיה זו שוב ושוב ואשמח אם משהו יוכל לפתור לי אותה.

אני עושה דוחו"ת באקסס שבנויים בשיטת הקיבוץ, לדוג' יש לי טבלה של לקוחות וטבלה של מוצרים, ואני בונה דו"ח שמציג לי כמה קנה כל לקוח, הבעי' כאשר אני מנסה להוסיף את הפונקציה של ספירה ללקוחות הוא סופר לי את כל השורות ולא את הלקוחות לבד. דהיינו אם יש לי 20 לקוחות וכל לקוח קנה 3 מוצרים, כשאני עושה ספירה על הלקוחות הוא מביא לי 60 ולא 20.

בתודה מראש.
סמל אישי של המשתמש
ashdod
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 551
הצטרף: ד' טבת התשס"ט, 21:09
תודות שנשלחו: 64 פעם
תודות שהתקבלו: 144 פעמים ב 110 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי ashdod » כ"ח כסלו התש"ע, 00:05

למי שלא הבין את הבעי' שמתי פה קובץ לדוגמא שבניתי עכשיו.

שימו לב שבדו"ח לקוחות מופיע תשעה לקוחות למרות שבפועל יש רק 5 לקוחות.

ושוב תודה מראש.
קבצים מצורפים
מסד נתונים1.rar
(42.9 KiB) הורד 213 פעמים
סמל אישי של המשתמש
ashdod
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 551
הצטרף: ד' טבת התשס"ט, 21:09
תודות שנשלחו: 64 פעם
תודות שהתקבלו: 144 פעמים ב 110 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי איש חסיד » כ"ח כסלו התש"ע, 01:58

אני לא עובד באקסס, אבל זכור לי שיש קוד שמגדיר לבחור רשומות כפולות רק פעם אחת, אולי יש הגדרה 'אל תאפשר כפילות'.
סמל אישי של המשתמש
איש חסיד
משתמש וותיק
משתמש וותיק
 
הודעות: 2401
הצטרף: י"ג שבט התשס"ח, 13:33
תודות שנשלחו: 337 פעם
תודות שהתקבלו: 271 פעמים ב 220 הודעות

Re: טיפים מדריכים ועצות טובות אקסס - Access

הודעהעל ידי ashdod » כ"ח כסלו התש"ע, 11:02

איש חסיד כתב:אני לא עובד באקסס, אבל זכור לי שיש קוד שמגדיר לבחור רשומות כפולות רק פעם אחת, אולי יש הגדרה 'אל תאפשר כפילות'.


האפשרות הזאת עוזרת לא יותר משיטת הקיבוץ, דהיינו היא רק מציגה לי את הנתונים פעם אחת, אבל בעצם היא סופרת גם את הנתונים הכפולים שמוסתרים.
סמל אישי של המשתמש
ashdod
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
 
הודעות: 551
הצטרף: ד' טבת התשס"ט, 21:09
תודות שנשלחו: 64 פעם
תודות שהתקבלו: 144 פעמים ב 110 הודעות

הקודםהבא

חזור אל טיפים מדריכים ועצות טובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים