פעיל כתב:מישהו כאן באשכול, עדיין ממתין לתשובה....
חבלז כתב:אני מבין שכולם יודעים טוב אקסל.
חשבתי שתהיה לי כאן קצת תעסוקה לגיוון.
טוב. אז הנה קצת חיות...
זה גם פיצוי למנהלים ואולי גם ללקוחות, על אשכולות אחרים...
מה המדובר?
מצ"ב קבצי אקסל לניהול הכנסות-הוצאות. במלים אחרות: ניהול חשבונות זעיר. או: כלכלה נבונה.
בעידן הנוכחי, שכולנו מצוים בספינה מטורפת הנלחמת במלחמת הקיום היומיומית, להביא טרף לביתינו. לשרוד את החודש וכדומה. אין יותר אידיאלי מזה. אני אישית עושה בקבצים אלה שימוש במשך... שנה! ומניסיון, אין כמותם. הם חוללו תהפוכות רבות אצלי. יתרונם הגדול: קלילים, בלתי מורכבים, והכל נעשה לבד.
למעשה, אני בניתי אותם באקסל 2007, ושם עיקר יתרונם ומעלתם - מכל הבחינות. באקסל 2003 יתכן מאוד כי מס' פונקציות/עיצובים לא יהיה פעיל. אך בכל זאת, דאגתי גם ל"דור הישן". מצ"ב גירסת "תאימות" גם ל 2003.
יש כאן שני קבצים:
1. הכנסה והוצאה - מיועד לניהול חשבונות רגיל - חודשי.
2. מעשר כספים - ניהול חשבונות ה"מעשר".
הדרכה מפורטת, מצ"ב בקובץ וורד.
אך מעט נופך, אכתוב גם כאן:
קובץ הכנסה והוצאה, בנוי באופן שכל חודש פותחים גליון חדש. משא"כ "מעשר כספים" בניתיו שכל חודש פותחים קובץ חדש. בהתאם לכך, גם הקישורים משתנים פי הנ"ל. לפיכך, לאחר איחסון החומר בתקיות מסודרות במחשב (אצלי למשל, יש תקייה בשם "הכנסה והוצאה". מקומה במסמכים שלי. תקייה אחרת בשם "מעשר כספים" מקומה כנ"ל. אלא שבתוך התקייה חלקתי את שנת 2007 לבד, ושנת 2008 לבד, עקב ריבוי הקבצים) חשוב מאוד לעדכן את הקישורים, כל אחד בהתאם לאחסון הקבצים אצלו.
קובץ מעשר כספים, מכיל שני גליונות: א. גליון הכנסה/הוצאה של המעשר. ב. ניכוי הוצאות. מיועד להוצאות הפטורות ממעשר. כגון: הוצאות עבור אחזקת משרד וכדומה. ההוצאות שנרשמות בגליון ההוא, לא נכללות בחישוב עבור המעשר.
ניתן להאריך הרבה, אך זמני תם. אם יהיו שאלות נקודתיות, אשמח להשיב.
אך שני דברים חשובים נותרו: א. מלבד הנוסחאות - שאין לנגוע בהם. כל השאר (תאריכים, נתונים וכו') ניתן לשינוי. ב. חשוב מאוד! בטרם התחלת העבודה, למחוק את התאריכים הישנים, או לבצע "חפש-החלף" ולהתאימם לתאריך העדכני (כזה: 05/08 להחליף ל 11/08).
ג. עדכון חשוב מאוד!!! עקב תקלה קלה, יש שגיאה קלה בטור "יתרה בש"ח" בנוסחה בתא השני מלמעלה, בקובץ מעשר כספים>גליון הכנסה והוצאה. צריך פשוט לבצע העתק-הדבק (תא I11 להעתיק לתא שתחתיו מס' I12). או לחילופין, לעמוד עם העכבר על הזוית השמאלית התחתונה של התא, וכאשר העכבר משתנה לסימן כזה (+) שחור, לגרור עם העכבר את התא, לתא שתחתיו (יתכן כי אופציה זו פעילה רק באקסל 2007. אינני זוכר) אגב, זו דרך נפלאה להעתקת/מילוי תאים. ותן לחכם ויחכם עוד.
בהצלחה רבה ובתקוה להנאה משלמת בעז"ה.